Vem var Ingmar Bergman?

Hur många "vanliga" människor var egentligen speciellt insatta och gillade Bergmans skapelser när dom kom? Många har väl sett "Fanny & Alexander" och "Smultronstället", men det är ungefär dit dom flesta kommer.
Att han gjorde en massa sjuka teaterpjäser och skit, struntar dom flesta "vanliga" människor högaktningsfullt i (mig själv inräknad).

Nu är han död, då djävlar ska det sörjas hej vilt i media! Nyhetsuppläsarna på exempelvis TV4 vet säkert knappt vem denna man var, men sörja, det ska vi göra!
Att SR's EKOT vill få mig att tro att Bergman skulle varit någon stor hjälte och inspirationskälla ute i världen är löjligt.

Jag är själv ganska intresserad av kultur. Framförallt musik och film. Att Bergman skulle kräva någon större kulturhjärna för att förstå sig på är ännu löjligare. Han gjorde mest skit helt enkelt. Han hade turen att födas i rätt tid.
Han blev hyllad och beundrad, då han gjorde ganska mycket ingen annan gjort tidigare. Att det var Bergman var enbart en slump. Han föddes i rätt tid helt enkelt.

Sluta smöra för gubben nu.
Skitsnack | | Kommentera |
Upp